TOOLS & TECHNOLOGIE

Indien u behoefte heeft aan expertise op het gebied van business intelligence en analytics, dan hebben wij een aantal tools tot onze beschikking waarmee we u kunnen ondersteunen. Onze Academy, Trainingen en Consulting bijvoorbeeld.

Advies en ondersteuning op maat
Stel u heeft door een overname of fusie van de een op de andere dag meerdere soorten software, waaronder BI-tools en bronsystemen, in huis. Dan is het raadzaam om goed te kijken welke software daadwerkelijk nodig is voor deze nieuwe vorm van organisatie. Met behulp van onze Data Competence Scan of Data Intelligence Scan kunt u de balans opmaken met gebruik van feiten. Onze consultants onderzoeken of de juiste kennis al in de organisatie aanwezig is.

Daarnaast kunnen wij u natuurlijk ook ondersteunen bij het realiseren van stabiele platforms en tools die waarde toevoegen aan uw organisatie.

Microsoft Power BI
Organisatiebreed en veilig aan de slag met data analytics? Met een schaalbare tool als Microsoft Power BI kiest u voor een gebruiksvriendelijk en innovatie analyseplatform. Er zijn maandelijkse updates dankzij usercommunities waardoor er een krachtig self-service platform ontstaat. Zowel aan de gebruikerskrant (bijvoorbeeld op het gebied van AI) als aan de beveiligingskant zijn er diverse mogelijkheden voor vertrouwelijkheidsclassificatie.

Maak kennis met Microsoft Power BI in een van onze gratis introductieworkshops.

Qlik
Qlik is één van ’s werelds meest gebruiksvriendelijke analyseoplossingen. Met dit self-service platform maakt u op intuïtieve wijze snel en gemakkelijk eigen rapportages en dynamische dashboards. U creëert hiermee inzichten vanuit de enorme hoeveelheid beschikbare data, die weer bruikbaar zijn voor het werk, een afdeling en uiteindelijk de hele organisatie. Maak kennis met Qlik in een van onze gratis workshops (zowel introductie als gevorderd).

TimeXtender
De wereld ademt data. De groeiende hoeveelheid data, databronnen en aanverwante systemen zorgt voor ontelbare keuzes en beheersmogelijkheden. De databronnen die voor uw organisatie van belang zijn worden direct én eenvoudig aan het platform gekoppeld. Daarom is het goed te weten dat TimeXtender op vrijwel alle bronnen aan te sluiten is en dat alle data die er toe doen wordt geoptimaliseerd. Met dit datamanagementplatform worden veel taken geautomatiseerd en kunnen de werkzaamheden van de IT-afdelingen worden verlicht. Uiteraard is deze tool AVG-proof.

Hoe werkt TimeXtender
Alle data die door IT wordt beheerd in het ODX (Operational Data Exchange) kan door data analisten en data scientists gezocht/onderzocht, geselecteerd en geordend worden. Dit is vele malen sneller dan op de traditionele manier. Vanuit het ODX wordt alle data gelabeld in een Modern Data Warehouse; hierdoor wordt de koppeling met een BI-tool vereenvoudigd door automatisch gegenereerde scripts. In deze ‘laag’ van het platform is metadata toegevoegd voor het optimaal gebruik door business users. In de semantische laag (semantic layer) kunt u standaard rapportages maken voor specifieke doeleinden of afdelingen. In het geval van terugkerende informatiebehoeften door gebruikers is dit een uitkomst.

Voordelen TimeXtender

  • Automatisch documentatie van uw complete BI
  • Zicht op herkomst van gegevens van front-end tot database
  • Impactanalyse (welke gegevens worden waar gebruikt)
  • Toegangscontrole op elke gewenste dataset en gebruikersrol
  • Eenvoudig bronnen mergen en documentatie behouden

Klik hier voor onze trainingen.

 

Neem contact op met de sales organisatie +31654690541

7 + 14 =