Uitdagingen

datavolwassenheid doen groeien - sneller en transparanter recruitement proces - recruitement data bundelen - klant-en kandidaat- reis verbeteren

Oplossingen

Een datastrategie ontwikkeld - TimeXtender ingericht - Qlik Sense in gebruik genomen

Link

https://enhrsolutions.nl/

Klant

EN HR solutions

EN HR VOERT DATA GEDREVEN RECRUITEMENT

EN HR Solutions houdt zich als Recruitment Process Outsourcing (RPO) partner op onderscheidende wijze bezig met recruitment, Total Talent Acquisition, Employer Branding en vacaturemarketing. De ruim 70 werknemers brengen recruitment samen met de innovatieve wereld van digitale marketing om nationale en internationale organisaties te helpen met het versterken van hun positie op de arbeidsmarkt.

Rob de Vormer, Online Manager bij EN HR Solutions

“Als je deze data effectief kunt gebruiken om de ervaring voor sollicitanten en klanten te verbeteren, creëer je meerwaarde. Dit is wat TimeXtender en Qlik met de hulp van MagnaVersum voor ons doen.

Rob de Vormer, Online Manager bij EN HR Solutions

De afgelopen jaren kenmerkten zich door economische groei. Dit is positief nieuws, maar heeft wel zijn weerslag op de beschikbaarheid van talent. Een positieve candidate & business journey wordt steeds belangrijker, wat vraagt om nieuwe innovaties om kandidaten en de business een snel en transparant recruitmentproces te bieden.

Datagedreven recruitment

Deze huidige krappe arbeidsmarkt, samen met het feit dat het inzichtelijk maken van data nog nooit zo eenvoudig is geweest, legt de basis voor datagedreven recruitment. Rob de Vormer, verantwoordelijk voor het team van arbeidsmarktcommunicatiespecialisten bij EN HR Solutions: “Binnen de recruitment zijn er tal van systemen en geautomatiseerde processen: online adverteren, digitaal solliciteren en digitale assessments zorgen voor enorme hoeveelheden data. Als je deze data effectief kunt gebruiken om de ervaring voor sollicitanten en klanten te verbeteren, creëer je meerwaarde. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn we in 2018 gaan werken aan onze data intelligence.

Als partner voor het ontwerpen van een toekomstbestendige datastrategie koos het team van EN HR Solutions voor een samenwerking met MagnaVersum. Rob de Vormer: “We zien MagnaVersum als onze Data Intelligence-partner die ons advies geeft over onze datastrategie. Het zijn, net als wij, specialisten in hun vakgebied met een pragmatische aanpak. Door alle systemen en connecties is het belangrijk om een specialist te hebben die continu kan bijschakelen en de verantwoordelijkheid neemt.”

De consultants van MagnaVersum ontwierpen een datastrategie die toekomstvast is op basis van twee tools, te weten TimeXtender voor datamanagement en Qlik voor dashboards en rapportages. Soekhram Gokoel, CEO van MagnaVersum: “TimeXtender biedt een ijzersterke basis om data uit verschillende databronnen samen te voegen met behulp van flexibele modelleringstechnieken. Zo zorg je voor een beveiligde, gestructureerde en AVG-proof omgeving voor alle datasilo’s van jouw organisatie. Als analyseoplossing kozen we voor Qlik. Deze oplossing is heel gebruikersvriendelijk, zodat iedereen op intuïtieve wijze snel en gemakkelijk eigen rapportages en dynamische dashboards kan maken voor het creëren van inzichten.”

De weg naar datavolwassenheid

In juni 2018 begon Dennis van Langen, business analist bij EN HR Solutions samen met MagnaVersum aan de deployment van TimeXtender en Qlik. “Met de implementatie van TimeXtender wilden we gelijk een grote stap zetten op weg naar datavolwassenheid. We zijn begonnen met het definiëren en modelleren van de data uit onze belangrijkste bronnen, te weten ons Applicant Tracking System (ATS), de financiële administratie en de systemen voor interimmers en uitzendmedewerkers. Na het inbrengen van deze data in TimeXtender zijn we aan de slag gegaan met onze rapportages, zowel intern als voor klanten.” Het totale proces, van het bouwen van een robuuste datafundering tot het vervangen van alle handmatige rapportages, duurde 9 maanden. Dennis van Langen: “We hebben veel aandacht besteed aan datadefinities, datakwaliteit en beveiliging: welke gebruikersrol krijgt toegang tot welke dataset. Door deze voorbereiding verliep de implementatie van TimeXtender vlot.”

TimeXtender als stekkerdoos

Met TimeXtender als ‘stekkerdoos’ waar alle data van EN HR solutions samenkomt en wordt beheerd, kan de organisatie snel nieuwe inzichten aan de oppervlakte brengen. Dennis van Langen: “In de oude situatie hadden we veel verschillende databronnen die veelal op zichzelf stonden. Met TimeXtender is onze data gestructureerd en sneller, eenvoudiger en op veilige wijze toegankelijk. Ook is onze compliance met de AVG verbetert: we kunnen met één druk op de knop zien waar de data komt en hoe de data wordt gebruikt.” Rob de Vormer voegt hieraan toe: “Onze klanten beschikken nu over een eigen portaal voor rapportage en analyse van het complete recruitmentproces. Het mooie is dat we dankzij TimeXtender nu de flexibiliteit hebben om maatwerk te leveren, omdat we snel nieuwe databronnen kunnen ontsluiten, documenteren en voorbereiden op analyse.”

Nu EN HR solutions kan profiteren van het vermogen van TimeXtender om data uit verschillende bronnen in een omgeving te beheren en te combineren voor near real-time rapportages en analyses, worden er steeds meer beslissingen genomen op basis van data in plaats van intuïtie. Rob de Vormer: “Om nog meer inzichten naar boven te brengen gaan we nu onze marketingdata in het datawarehouse opnemen. Zo kunnen we onze rapportages verder uitbreiden.”

“Dankzij TimeXtender en Qlik gaan onze systemen nu echt voor ons werken en is datagedreven recruitment realiteit geworden.” Rob de Vormer, Online Manager bij EN HR Solutions

“Met de implementatie van TimeXtender hebben we een grote stap gezet op weg naar datavolwassenheid.”Dennis van Langen, Business Analist bij EN HR Solutions

Leer TimeXtender ook kennen

Spreekt het verhaal van EN HR u aan? Bent u op zoek naar een laagdrempelige manier om kennis te maken met datamanagement? Bekijk onze (gratis) trainingen hier.