EEN DATA WAREHOUSE
ALS BASIS

Hoe organiseert  u data gecentraliseerd in een data warehouse? MagnaVersum helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Ongekend veel data en mogelijkheden

Ongestructureerd, semi-gestructureerd of big data. We kennen data in vele vormen en formats. De keuze voor een inmiddels traditioneel data warehouse of data management platform is niet altijd eenvoudig te maken. Wel is doel nagenoeg hetzelfde. Data uit verschillende bronnen op een en dezelfde manier verzamelen en geïntegreerd aanbieden. Een data warehouse zorgt voor een basis van waaruit verschillende vormen van informatiebehoeften kunnen worden aangeboden. Een basis voor zowel business intelligence als analytical excellence.

Wat zijn de voordelen van een data warehouse

  • Single version of the truth; data die uit een bron beschikbaar wordt gesteld is altijd eenduidig dit voorkomt onderling verschillenden dashboards en analyses. Medewerkers kunnen gemakkelijker samenwerken. 
  • Centraal; beveiliging en toegankelijk is op een punt in te regelen.
  • Historie van wijzigingen bijhouden; gerichte en snellere analyses voor betere besluitvorming.
  •  

Zijn er nadelen?

Ja. Deze wegen in de praktijk die wij tegenkomen niet op tegen de (lijst aan) voordelen. Een inrichting van een data warehouse of data management platform vraagt doorgaans om een investering in tijd en middelen. Uw datadefinities dienen scherp te zijn om discussies achteraf te voorkomen! MagnaVersum helpt u op weg met het helder krijgen van alle eenduidige definities en onze consultants bepalen samen met u welke data het meest waardevol is voor uw organisatie. We geven u handvatten om alle medewerkers hierin te betrekken, dit zorgt uiteindelijk voor meer draagvlak en een nog meer door data gedreven organisatie.

Wat kunt u doen?

 

Neem contact op met de sales organisatie +31654690541

2 + 10 =