DATA MANAGEMENT
PLATFORM

Het Data Management Platform (DMP) is een softwareplatform dat wordt gebruikt voor het verzamelen en beheren van gegevens. Een DMP koppelt meerdere databronnen tot een (virtuele) bron en stelt daarmee de gebruiker, de data-analyst, de data scientist en andere belanghebbende in staat om de data te verwerken en te analyseren. Met een Data Management Platform is de beveiliging en veiligheid van uw data op één, centraal punt geregeld. 

Bewustwording én Tijdwinst

De inrichting van een data management platform levert direct inzichten op. Hoe zijn bepaalde processen ingericht? Wie heeft toegang toe welke databronnen? In negen van de tien projecten die we hebben mogen begeleiden hebben we gemerkt dat alleen de bewustwording al zorgt voor een efficiëntere inrichting van de dataflow.

Door de oplossingen die hiervoor beschikbaar zijn, bijvoorbeeld TimeXtender & Cohelion, kan een data management platform binnen een relatief korte tijd worden ingericht en (door)ontwikkeld worden. Vele malen sneller dan het inrichten van een traditioneel data warehouse (DWH). Op het verdere beheer hiervan is flinke tijdwinst te behalen, zeker door data lineage en een gebruiksvriendelijke user interface bijvoorbeeld.

 

De voordelen van een Data Management Platform 

Het antwoord hierop is natuurlijk afhankelijk van de aard van de organisatie want dit kan onderling erg van elkaar verschillen. We zetten een aantal afwegingen die organisaties maken voor u op een rij:

  • Keuze tussen centrale of decentrale beveiliging
  • Keuze op het gebied van snelheid; ontsluiten meerdere databronnen versus capaciteit
  • Verminderen van werkdruk en keuze voor rol van IT afdeling

Rol(e) IT

Door het goed en efficiënt inrichten van een data management platform creëert u schaalbaarheid en flexibiliteit op de IT afdeling. Tijd die kan worden besteed aan vragen vanuit de business zoals; het verplaatsen van een DWH, een migratie of nieuwe database release. Dit gaat namelijk allemaal veel sneller en makkelijker dan op de traditionele manier. Een ander voordeel is dat verzoeken gemakkelijker gestroomlijnd worden. Belangrijke processen zijn tenslotte al standaard ingericht en gedocumenteerd. Ook geeft het de eindgebruiker meer bewegingsvrijheid met de dashboards waardoor vele vragen al kunnen worden ondervangen. De IT afdeling krijgt meer tijd en ruimte.

Integratie wordt eenvoudig

Alle denkbare databronnen zijn op een data management platform aan te sluiten. De koppelingen die zijn voorbereid zorgen op deze manier voor meer dan 200 verschillende standaard connecties die aan te sluiten zijn zonder al teveel programmeerwerk. Voor alle gangbare BI tools zoals bijvoorbeeld Tableau, Power BI en Qlik Sense worden gerichte datamarts klaargezet om data naar toe te sturen.

Wilt u ook beter data gedreven werken door uw BI-omgeving zelf te managen? Zorg dan voor een goed data management platform. De consultants van MagnaVersum kunnen u er alles over vertellen.

Neem contact op met de sales organisatie +31654690541

11 + 3 =